Польський Сейм - це вам не ВРУ!

Про мій побит у Варшаві (Польща) можу довго говорити, але сьогодні була, певно, що найцікавіша екскурсія. Побувала у сеймі, а також мала приємну нагоду поспілкуватися із Марчіном КЄРВІНЬСКІ, депутатом від провладної Платформи Обивательської (Громадянська Платформа). Загалом розмова була дуже насиченою питаннями і майже дискусійною.

Проте, найбільше мене здивувала відповідь на моє запитання чи є в сеймі проблеми із персональним голосовуванням депутатів. На що Марчін усміхнувся, подумав і сказав, що був там один депутат ще у 90х, так він умудрився проголосувати, і за себе, і за колегу, але після того більше таких прецедентів не було. Потім той пан подався геть із політики аби уникнути суспільної ганьби. У порівнянні з нашими реаліями мало віриться, що польські депутати настільки дисципліновані та самоорганізовані, але все ж...

Ще він питав як справи у ТИМОШЕНКО, всім полякам цікаво як пані Юлія проживає за гратами.

Також я поцікавилася і про перспективи євроїнтеграції України. Знайте, шановне паньство, Платформа Обивательська за Україну в ЄС!!!
Пан КЄРВІНЬСКІ описував перспективи дуже райдужно: «за 10 років може Україна буде у ЄС». Що ж побачимо…

Поляки приязні до України, особливо полюбляють українок (на замітку: кількість польсько-українських шлюбів помітно збільшується). Тому можна сміливо сказати, що відносини між Україною та РП якісно розвиваються :))

19.03.2013 р.

2 коментарі

Вадим Міський
Молодець, навіть у Сейм встигла!
Круто))
Юлія Червенюк
у парламенті було найкрутіше :) Ну ще цікава розмова була з редактором газети „Rzecz Pospolita”
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте