Фото чи живопис? Що обираєш ти?

Сьогодні побувала на відкритті художньої виставки у «Вернісажі». Було атмосферно, затишно і цікаво. Одним словом потрапила у своє середовище, там де панує дух творчості і в кожного своє бачення. Я люблю людей з власним баченням, навіть якщо воно дурнувате, чи позбавлене будь-якого сенсу. Але безумовно сенс для кожного свій власний!

Так от, можу проводити паралелі, бо рівно тиждень тому відвідала відкриття фотовиставки «Персональний погляд». Фотографія молодший різновид мистецтва, та й популярніший серед молоді, в той час, коли у живописі не вистачає свіжої, молодої крові (за словами художників). Отже, в мене склалося враження, що образотворче мистецтво вже не модне, а от фотографів у нас ціла купа. Завжди були генії та профани, але мені здається, що на полотні більше життя ніж у рамках фото, та й стати художником важче, проте, фотографів-професіоналів теж не багато. Як завжди, жалілися на владу і брак коштів, шкода, що культура у нас по «залишковому принципу» як в СРСР.

Хоч і не було канапок та вина, проте був музичний супровід та колядки, що справді створило Новорічно-Різдвяний настрій, що й планувалося :)

Я довгенько там пробула, приємно поспілкувалася із Святославом ВІРСТОЮ, чудова і дуже приємна людина, все мені розказав і показав. Запросив на чай у свою майстерню, і я вже хочу туди потрапити, гадаю, після НР навідаюся.

6 коментарів

Максим Козменко
Як не було канапок і вина??? :))
Юлія Червенюк
а ось так:) напевно вирішили, що доцільніше запросити на ці гроші піаністку та співачку :)
Олег Тудан
«Як завжди, жалілися на владу і брак коштів, шкода, що культура у нас по «залишковому принципу» як в СРСР.»

С чего это в СССР культура по «залишковому принципу»?
Юлія Червенюк
Фінансування культури, науки та освіти в СРСР здійснювалося за залишковим принципом, оскільки всі кошти використовувалися для індустріалізації та нарощення озброєння. Звісно ж зараз ситуація інша, але ось таке порівняння виникло після почутого на відкритті.
Святослав Вишинський
У якій-небудь західній країні культура на державному рівні фінансується першочергово і пріоритетніше за армію та промисловість?
Юлія Червенюк
ні, я цього й не заперечую, але не скрізь однакова ситуація. а в Україні фінансування культури відстає від рівня Заходу всеодно.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте