Вибори на сцені студентського форум-театру

Вже за декілька днів відбудуться парламентські вибори, ми всі затамувавши подих, чекаємо цієї дати Х у календарі. За прогнозами це одні з найбрудніших виборів за всю історію незалежності, і вже докладено багато зусиль, щоб попередити українського виборця про можливі порушення. Так 22 жовтня 2012 року у стінах Чернівецького Національного Університету відбулося передвиборче театральне дійство.
 

Чернівецька міська молодіжна організація «Клуб української молоді» за підтримки посольства США в Україні та молодіжний виборчий проект «Голосуй за власне майбутнє» організували виступи форум-театру, щоб активізувати студентство та закликати голосувати чесно та свідомо.
 

Асистент даного проекту Дмитро Міцевич повідомляє: «Освітянський проект спрямований на молодих людей, що голосують вперше. Серед класичних методівосвіти, таких як посібники, інформаційні буклети та 2 відеоролики були проведенітакож3 форум-театри.Метод форум-театру полягає у можливості глядачів долучитись до подій,що розгортаються у виставі. Сама ж вистава зазвичай будується на конфлікті агресора та пригніченого».
 

Форум-театральні вистави пройшли успішно, студенти не залишилися байдужими і рішуче вступали в дискусію, намагалися переграти сценарій та запропонувати своє рішення конфлікту. Тематика виступів розкривала проблеми фальсифікацій на виборах, підкуп та шантаж виборця зокрема.
 

Як розповідає студентка 4 курсу Дячук Ірина: «Це щось новеньке у цій перевиборчій гонитві. Форум-театр – це інтерактивний спосіб навчити і показати як варто діяти у непередбачуваних ситуаціях на виборчій дільниці. Вистави несуть потужний змістовий заряд, адже студенти змогли побачити актуальні проблеми, які стосуються кожного. Тим паче, що існує багато підтверджених фактів про купівлю студентського голосу, навіть якщо ціна – це звичайна оцінка в заліковій книжці».
 

В такий спосіб організатори форум-театру намагалися застерегти студентів, навчити захищати свої права виборця та озброїти інформацією. Вибори 2012 дуже важливі для України, тому молоде покоління повинне зробити правильний вибір, адже від кожного голосу залежить майбутнє всієї держави.


0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте