Дядечко Фройд як завше має рацію

Чи бувало у вас так, що до сну готуєшся як до кіносеансу? Поринаючи у солодкі сновидіння ми опиняємося поза реальністю. За словами Фройда, сни – це королівська дорога до підсвідомого, я б з радістю блукала цими стежками дуже довго…
 

Далі – це геній мого сюрреалізму, адже «сюра» — це свобода, простір для фантазій та роздумів, як раз те, що треба для тих, хто не обмежує себе рамками реальності. Зовсім не дивно, що вчення дядечка 
Зіґґі вплинуло на творчість сюрреалістів початку ХХ ст.


 
Особиста зустріч «батька психоаналізу»  та «генія сюрреалізму» відбулася в липні 1938 р. Після знайомства Фройд, попри своє вкрай негативне ставлення до модерного живопису, все ж дуже тепло і позитивно відгукнувся про творчість С. Далі. 
 

Шукаючи сенс у снах та порядкуючи у коморах свого підсвідомого можна віднайти в собі, десь на дні, а може й на поверхні, дивні та часто незрозумілі речі…
Мої химери, до прикладу, постають дивними епізодами на папері…такий собі психотест.

 

 

Відключити раціональне і просто малювати те, що постає перед очима… Що вийшло можете побачити вище.

P.S: Коментарі вітаються.

13 коментарів

Святослав Вишинський
Зігмунд Фройд надто злегковажив іншими планами людської (над)свідомості, тож особливо змістовними його трактування снів бути не можуть. Хоча і більшість снів глибокого сенсу не мають.
Юлія Червенюк
Погоджуся з цим. Та я не про трактування сновидінь, вони дуже рідко бувають вірними, якщо взагалі бувають…
Я про сюрреалізм та його прояви, зокрема у своїх малюнках. так вийшло, що Фройд мене спонукав отак щось намалювати, керуючись внутрішніми відчуттями, а Далі, це наче головоломка для мене.
Юлія Червенюк
також, варто додати, що будь-який прояв мистецтва чи то живопис, чи проза, чи поезія, то це у певному роді сублімація…
Святослав Вишинський
Мистецтво взагалі, як і все символічне — це форма сприйняття і відображення дійсності через внутрішню призму. Психоаналітики не стали першовідкривачами, але вони натомість звели це до сфери психологічного, що, у свою чергу, звужує рамки. Тоді як митці творять не для того, щоби аналізувати свій душевний стан, але тому, що самі перетворюються на інструмент чогось вищого за себе.
Юлія Червенюк
оу, та насправді я тільки один раз малювала аби для себе підтвердити, те, що каже Фройд...(другий малюнок). Це було в якості експеременту =)
А так, то все що я малюю, це не для певного аналізу, це для вивільнення того, що переповнює… а це можуть бути абсолютно різні речі. Було б дивно в такий спосіб визначати свій псиологічний стан))))
Галина Дичковська
Кілька запитань до Юлі в традиції дядечка Фройда, який, хоч і хворів трохи на пансексуалізм (за що і я інколи маю звичку на нього полаятися), був дууже мудрим дядечком. (до малюнку 2)
1. Якби цей малюнок відображав певну подію в твоєжму житті, то що б це було?
2. Якщо малюнок описати вербально (не більше 5 слів), то це речення звучатиме:…
3. Хто (що) забороняє тобі діяти?
4. Де твоя голова конфліктує з тілом?
5. Кому адресовано цей малюнок?

Можна не відповідати на запитання, просто захотвлось виступити адвокатом Фройда.
Юлія Червенюк
Йому не потрібен адвокат у даному випадку)
Чи голова конфліктує з тілом? Напевно вірніше сказати, що надто багато думаю з приводу різних речей, це щось на зразок боротьби розуму та почуттів, тому голова часто тільки заважає. Основна ідея — показати людське життя, а якщо конкретизувати, то мій стан на той момент у вигляді свічки, яка ще не догоріла, але все ж згасла, може від вітру, а може хтось навмисно погасив.
Заглом мені ніхто не може заборонити мені діяти, хіба я, та мої внутрішні гальма.
Кому присвячено? — Фройду звійсно ж)
Олег Герман
Яка іронія долі… Зігмунд Фройд (Фрейд, як кому краще)) — визначний психіатр, Сальвадор Далі — один з найвеличніших шизофреніків (ця інформація офіційно підтверджена).
Юлія Червенюк
я знаю, та все ж ці люди були геніями, мене вони надихають)
Максим Козменко
Малюнки цікаві… Половинчасті тіла. Без рук, ніг, голів… Ніби безвихідь. Чи то гілля, з якого спадає листя восени без волі гілля, чи то свічка, вогник якого що гасне без волі свічки… Ваші ілюзії символічні!
Юлія Червенюк
Кожен малюнок несе в собі певну історію та емоційний заряд, вони відображають моє нутро. Мені подобається символічність у мистецтві, а ще цікаво зашифровувати якісь думки в малюнках і наче надсилади глядачам загадкові послання ))
Максим Козменко
Це правильно! Мистецтво не знакова система подій, а символіка емоцій від подій! (Принаймні я так вважаю :))
Юлія Червенюк
Я теж так вважаю :)
Хіба будуть комусь цікаві пусті беззмістовні картинки? — Гадаю, що ні!
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте