Політична кухня

Ви чуєте? Ви теж це чуєте? Ну звісно ж. Стоїть гул від «багатообіцяючої» передвиборчої агітації. Так, ви не помилилися, парламентські вибори на носі. Скоро все відбудеться, на нашій політичній кухні підготовка йде повним ходом. Вас добряче нагодують обіцянками, приправивши їх надіями, а на десерт…знаєте що? – Пікантний смак фальсифікацій і пустих слів наших вельмишановних народних обранців. Нас чекає бенкет небаченого досі розмаху…
 

Реалії української політики дуже сумні: кожен сам за себе та для своєї кишені, і нічого для народу. Самі собі таких обираємо ж!
 

Президент, певно, в кумирах має Лукашенко, так йому і кортить спробувати як ото бути диктатором. Премєр наш то взагалі особистість популярна, по рейтингах навіть Петросяна перегнав.
 

У нас кожні вибори – це наче продовження саги. «І зійшлися сили політичні в нерівному поєдинку, і полягли за свої ідеали…». Битва титанів відпочиває у порівнянні з нашими гуру корупції та фінансових махінацій. Та це боротьба навіть і не політична, а швидше – бізнесова. У кого гроші – той і герой наших днів, смикаючи за ниточки та розігруючи все за власними сценаріями, бізнес перетворив Україну на поле бою. Адже нині в боротьбу вступають вже не так політики за тепле містечко у ВР, а радше бізнес-акули, за свій шматок наживи.
 

ОО  як воно ведеться у політиці обіцяє, ми слухаємо і надіємося, що цей балаган хтось таки та припинить.
 

На разі мусимо подякувати кандидатам у нардепи і за розважальний елемент цієї передвиборчої гонитви. Тепер кожен має змогу поринути у стихію чорного піару, де кожен другий або жид, або гей, чи навіть гірше – жид гей…Опапа. Це все доходить до абсурду і викликає хіба сміх.
 

Нажаль, сьогодні питання: «Чи будуть виконані обіцянки?» переходить у розряд риторичних. Але все ж мушу зазначити, що певні проблиски світла на цьому затуманеному полігоні таки є – «Ще не вмерла України ні слава, ні воля…!». Молоде покоління вже готується до старту аби розгромити цю підпільну «шарашкіну» контору, що керує Україною. Бо зараз дієвої та відповідальної влади катма. А треба щоб все було ЧЕСНО – кожному по заслузі → «народних» нахлібників геть, адже у парламенті конче не вистачає свіжої крові!
 

Я не Леся Українка і хочеться вірити, що цитувати її «Сontra spem spero» не доведеться.

Ми на шляху змін, а отже нас чекає світле майбутнє. Надія Є!

23 коментарі

Михайло Шморгун
+100500
Юлія Червенюк
вау, я приємно вражена =)
Михайло Шморгун
" Молоде покоління вже готується до старту аби розгромити цю підпільну «шарашкіну» контору, що керує Україною" — це сама класна теза, але перед тим, як когось громити треба визначити для себе ступінь своєї відповідальності. Перефразовуючи «маленького принца» — ми відповідаємо за тих кого збираємось громити...)
Юлія Червенюк
Ну насправді ж, чаша терпіння вже переповнена! Це кажу я, людина, котра ще до недавна не дуже то і цікавилася політикою, але нажаль, ця політика скрізь, нею не цікавитися важко і небезпечно… Щодо відповідальності, то як на мене, з цим ще проблематично, більшість намагається діяти хіба вербально, але таке безладдя не може не дратувати… тому скоро щось відбудеться.
Михайло Шморгун
Є два універсальних правила конструктивної громадської дії Перше — не довіряти політикам, не піддаватися емоціям… і друге — не надіятися на більшість
Юлія Червенюк
Що ж, політикам ми не довіряємо, на емоції не ведемося! Але ж для дій потрібна таки більшість, бо одна людина, чи навіть 10 все ж замало…
Святослав Вишинський
Потрібна не більшість, а критична маса. Тобто активна меншність із достатньою «убійною силою».
Юлія Червенюк
активну меншість ми по-трохи нарощуємо, але байдужих багацько
Святослав Вишинський
Не строго до теми, але близько:

… Продолжая исступлённо и отчаянно спать
Переключить на чёрно-белый режим
Переключить на чёрно-белый режим
И убивать,
Убивать, убивать

(«Гражданская Оборона», «Убивать»)
Юлія Червенюк
нуу, вбивати — то крайнощі звійсно, але от до прикладу, забрати присвоне (вкрадене) державне майно і подивитися як наші гламурні нардепи проживуть на прожитковий мінімуи — це навіть цікавіше!)
Святослав Вишинський
Уявити олігархів після таких статків на прожитковому мінімумі… Це надто витончена, китайська «жорстокість». Соціальний «садизм».
Юлія Червенюк
а мені от до смаку така китайська «жорстокість»))
Михайло Шморгун
«Більшість» несубєктна по відношенню до динамічних процесів, особливо в парадигмальному полі інформаційного суспільстві… А якщо серйозно — то де Ви бачили цю умовну «більшість». ЇЇ не існує. Вона — така собі ширма і масовка для груп, що прий мають рішення.
Albert Einstein
Воно безперечно цікаво, от лише про бізнес-акул не погоджусь :) Акули — це ті, хто роблять свою справу чесно, з використанням тої частини тіла, в яку всі інші просто їдять, і шапку носять :)

А ті, хто насправді там не «businEssman» a «businAssman» :)
Albert Einstein
Забув ще прикрутити цікаву на мій погляд статтю
buknews.com.ua/page/na-parlamentskykh-vyborakh-v-ukraini-heminhuei-pidtrymav-by-obiednanu-opozytsiyu.html
Юлія Червенюк
так, стаття в тему… сьогодні й справді приходиться обирази «из двух зол меншьее»
Михайло Шморгун
Це не вірна думка. Вона навязується політтехнологами. Вибір є ширшим, Є удар, свобода, мажоритарщики… А два зла — це розводка!
Юлія Червенюк
ну та я знаю всіх кандидатів до парламенту і приблизно вже визначилася!
Але я це кажу виходячи з того, що скоріше всього більшість отримають саме ті партії, які вже мали можливість побувати у парламенті і мали доступ до вирішення проблем, тобто якимось чином для різних верств перетворилися у категорію «зла»… Це вже залежить хто за кого… Але головне щоб хоч когось та обрати, а не проігнорувати вибори і просто втратити свій голос. Я то тепер, за твоєю порадою не буду вестися на цю розводку, але як щодо решти?
Святослав Вишинський
Що значить «втратити голос»? Це схоже на капіталовкладення? Все рівно, як, підтримавши добру справу, котра гіпотетично зазнає невдачі, визнати, що «голос утрачено», і «краще би підтримали недобру», але з «прибутком» (хоча останній піде в кишені когось іншого, але точно не виборця).
Юлія Червенюк
Ет, не так!) Я мала на увазі те, що коли людина не приходить на вибори, керуючись тим, що нема з кого обирати, вона втрачає можливість хоч якось відстояти свою позицію та вплинути на ситуацію… адже її голос використають всеодно, шляхом різних фальсифівкацій… тому краще вже псувати бюлетень, але на вибори йти!
Юлія Червенюк
так, сидять там новоспечені «businAssmеn» ))
але і у бізнесі не все так чесно і порядно…
Максим Козменко
Запальний й настановчий допис! Ніби виклик і заклик для людей. Це добре, давно пора відчути наново передчуття змін від власних дій, а не від очікування «на краще».
… Але є надто сміливі заяви про гроші, бізнес, корупцію, фінансові махінації. «Нє пойман, нє вор» як кажуть в народі. Проте хочеться вірити й повторювати іншу приказку: «Вор должен сідєть в тюрьмє!» Тому твої слова є черговим логічним відгуком на політичний гул. Ще трохи й зазвучить нова симфонія влади!!!
Юлія Червенюк
Може заяви й сміливі, та саме так я бачу, і певно, так і є...(хоча правильно — «Нє пойман, нє вор»)

Проте, однозначно можна сказти, що українська політика дуже брудна…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте